Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det förberedda tillståndet

I det ideala tillståndet
är våra liv inte längre beroende av det scenario
som flimrar förbi oss
Det bara producerar verkligheter
i parti och minut
till en grupp varelser
med stora sinnevärldar emellan
Himlens grönklädda kultur med takryttare
som försöker överösta stormfåglarnas läten
förbereder oss för våra nya liv
Vad samtalen om olika verkligheter
handlar om kan jag inte ens lära mig förstå
bara att det behandlade vad som hände
när vi som avförts från verkligheten
Slutligen blir samtalen mer intensivt
till dess att det uppstår
ett alltmera enträget rop efter plöjaren
som plogar vår åker
som speglar det
som var vår verklighet från fordom




Fri vers (Modernistisk dikt) av L B Andersson VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2021-03-29 13:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L B Andersson VIP