Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


En vårsalut

 

Men se där en flock av vårens alla fåglar
snart har deras resa tagit slut
de är nu tillbaks från vida världen
till vacker sång och vårsalut

ja nu de tillammans sprider vårens glädje
från alla grenar där de sitter
det blir till ljuv musik för trötta öron
och av vårens hänförelse det spritter

vi ser hur alla vårtecken nu formas
av naturens egna penseldrag
och det sprids en förnimmelse av värme
i en vårvind så ljum och svag

en blomma som stilla väntade på livet
i fridfull och fantastisk briljans
snart så blir nu den vackra blomman
till ett med alla tranors stolta dans

den ljumma vinden nu virvlar i vårt hår
det gör att allt känns ganska skönt
när vi nu på vårens allra första dag
alla våra vårkänslor nu har krönt

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-29 13:22



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint rim, ja vad vi har längtat, nu kommer våren så sakta
2021-03-31

  bibbi ahrnstedt
Fint rim, ja vad vi har längtat, nu kommer våren så sakta
2021-03-31

  aol
Så fint skrivet och jag gillar din fina skalderöst
2021-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och sprudlande naturpoesi, människan till behag.
2021-03-29

  Öknens Ros VIP
Det spritter av vårglädje i denna text!
2021-03-29

  Sparvögat VIP
Fantastiskt tecknade ord till vårens skönhet...
Tranors dans och vackra blommors fång
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP