Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan någon sagt att något elakt...

Läser dagboksanteckningar och tänker på hur det var då:

innan Donald Trumph blev president
innan jag sa ett ord på en lektion som jag inte kan förlåta
innan någon sagt något elakt om mina breda höfter
innan jag jobbat på Statlig Institution med inlåsta människor
innan mitt barn fick MS
innan liberalerna börjat gosa med SD
innan Covid 19 utvecklats till en pandemi och folk såg rädda ut
innan jag ramlade och bröt armen i en löjligt liten grop
innan jag bakade surdegsbröd
innan människor förstod att jag var en ganska skarp konstnär med ett budskap inbäddat i varje millimeter färg.....

innan jag kunde gå själv
innan jag kunde stå på huvudet
innan jag gift mig för andra gången med samme man
innan mina skuldror darrade av irritation
innan jag ville skriva en diktsamling av svandun och släpfåll
innan vänner började försvinna
innan jag blev en knytnävspoet på Stortorget
innan jag kände trädens barkborrar som om de satt i mig
innan jag såg smärtan i dina ögon
innan jag var så glad att träffas en stund på ett Kafe
innan jag förstod att smärta är en god läromästare
innan jag såg livet närma sig döden
innan jag målat mig en fin gondol och låg där helt stilla

räknade in himlen
som vore den en blå fågel
trött på att se
stängde luckan
och himlen kurade hop sig på sittpinnen
gömd bland de befjädrade




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 551 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-29 14:26



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Så många noveller i en enda text! Blir nyfiken på svandun och släpfåll, på himlen som en blå fågel, på surdegsbröd och så mycket annat i en tid när livet närmat sig döden. Den filmen vill jag se!
2021-05-17

  Respons VIP
Livet innehåller allt fler ”innan” - på gott och ont, verkar det. Saker man är stolt över och saker man ångrar.
Ett inlåst liv (himmel) på en sittpinne gömt bland fjädrar verkar misstänkt likt en kapitulation!?
2021-04-03

    Lena Staaf VIP
Fint och nästan förundrat beskrivet. Var det här jag? Har det här hänt mig? Tankar som dyker upp när man plötsligt stannar till och tittar sig över axeln.
2021-03-30

  ULJO
Tankeväckande text. Bra.
2021-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande reflektioner om då och nu. Din dikt väckte många tankar.
2021-03-29

    Max Poisé
Intressant ur det perspektivet att vi har alla en tendens att se utifrån ett nu och i jämförelse blir ett då ganska främmande.
Tack för denna!
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP