Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag

Jag är en ensam klipp-ö
en stormig ocean
en lugn och stilla insjö
en mullrande vulkan

Jag är ett vilset stycke
som irrar runt omkring
vet alldeles för mycket
men fattar ingenting

Är oftast positiv
men också ganska arg
har vänliga motiv
-en trevlig ensamvarg

Mina toppar dom är höga
dalarna en djuphavsgrav
faller då och då till föga
men jag vägrar vara slav

Jag är både stark och envis
vill alltid göra rätt
mellan självförakt och hybris
pendlar jämt mitt vett

Vill hjälpa hela världen
vill strunta i typ allt
sämst är nog min högfärd
och mina löftens sanningshalt

Det bästa är mitt hjärta
och min nakenhet
att jag vill lära av min smärta
och av allt jag inte vet





Bunden vers (Rim) av Vindelälva
Läst 167 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-03-29 17:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En genuin beskrivning av någon som är men också inte ännu blivit.
2021-04-17

  Judas Ekholm VIP
Så jävla snyggt och fylld med härliga kontraster och stiliga paradoxer. Du behärskar verkligen Ordet!
2021-04-05

  Monica Lindgren


Fin självanalys

Verkar vara en bipolär person!

monica
2021-04-01

  Gunnar Hilén VIP
Ja det här faller jag också för. Naket osminkat.
2021-04-01

  Elaine.S VIP
Underbara rader där jag hittar lite av mig själv. Den sparar jag.
2021-04-01

  Sparvögat VIP
Fantastiskt tecknade ord...
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Vindelälva
Vindelälva