Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I grund och botten

Inspirererad som källa
Frigörs den inre tryggheten
När det praktiska skall gälla

Med en psykologisk analys
Breder sig de olika perspektiven ut
När du som livlina
Får mig att leva helt fullt just nu

När det verkligen gäller
Får du mig i tanken
Bli den som skärper sig

Vid regel eller mod
Är moralen granskande
Och infinner sig
Med rätt plats
Eller rätt tid

Krav eller önskningar
Blir jag dock min alldeles egen

När vi står som längst bort ifrån varandras synvinklar
Kompromissar personligheternas utveckling
Med fördjupande förklaring inuti

Vid att uttrycka ord
Väger närheten tyngre
Än omvärldens tyckande

Så som jag vill vara
Var det du som skapa
Med att göra om och om

Och mitt i allt kaos
Hittas ordning av viktighet

Gjordes till den bästa
Behöver sålla den verklighet som utspelar sig

Med en inre koll
Kommer du närmre
Den nakna kärnan
I perfektion

Det som blev så rätt från början
Blev steg till förändring
Och ständigt växer med flexibiliteten

Är motsägelsefullt nog
Ingen som helst självklarhet

Håller jag mitt samvete rent
Vilket får rädslan att blekna

Jag håller mina ord
Leker för att skaffa en egen tro

Förtroendet byggs på
Räddaren i nöden

Jag är min egen Boss igen
Och tack vare dig
Kan jag hämta andan

När jag vilar vid din beröring
Står jag vid din sida

En Back Up
Som krigar för sin sak

Jag finns
När orden inte behöver talas längre

Utan tillstånd
Väljer striderna
För vad som faktiskt spelar roll

Ingen annan
Är välkommen till min själ
Än den som jag håller kär





Skapa | Skriva av eldblomma
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-29 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eldblomma
eldblomma