Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bevarad lyckokänsla




Till ljudet av en knarrande
Vedskjuls dörr

som slog i vinden,bakom sig

Tog livet ny fart

När näbbmushonan födde
Fram 7 ungar längst ned

Under Eskils i Kläppes
Vedtrave

Då Eskil själv läppjade
På kokhet spiskaffe

Och hans hulda maka
Pratade med "Ring så spelar
vi" svarade på frågan och
han själv funderande om

den kalla blåsten skulle upp
-höra framåt eftermiddagen
som utlovats vid väderprognosen

Så han äntligen skulle få
komma ut och gräva i jord
-gubbslandet.

En Vår spirande Lördag hos
ett Pensionärs-par som ägde

Sin tid bland framrusande
fordon på Länsvägen

Med en pilgrimsfalk som
i ryttlande vingar stod
Stilla i luften

Nedanför den lilla åkertegen
och en gumma i en gammal
ombyggd Statarlänga som

tjoade till av lycka för hon
vunnit tre skivor och

Fick Kalle Schevens vals
spelad för sig i radion

Mer behövdes ej av lycko
känsla när ett par sedan

47 år tog sig en sväng om
På knarrande golvtiljor
Och några ärvda trasmattor. ..











Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-04-10 10:07



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fantastisk fin kortnovell hur livet gestaltar sig för en del
2021-04-11

    Lena Staaf VIP
Ömsint skrivet om enkla glädjeämnen i pensionärernas vardag.
2021-04-10

  Niliboy
Bonnigt med humor å en smula livsglädje! Kul på min ära fast långt!
2021-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP