Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du överlever genom att vårda livet! Det har de som styr glömt bort!


Våga se, stå upp och vara sann!

Hur tänkte de styrande när privatiseringar
upphöjdes till skyarna och konkurrens skulle
skapa billigare varor och tjänster!

Kunde man inte förutse att det statliga
ansvaret "kontroll på "kvalitet" utmanades!
Hur djupt penetrerades förändringen dvs
orsak - verkan innan besluten fattades.

Upphandlingarna till billigaste priset
blev att färre skulle göra mer och ut-
armningen i systemen tog sin början.
Billigaste priset visade sig bli
sänkning av både kompetens, kvalitet.

Ju längre bort från brukarna desto
mindre omtanke kring förståelse för
verkningarna i nuet!

De började sparas på personal, mer
uppgifter till färre! Fabriker lades i länder
där varor kunde produceras billigt och
utnyttjandet av arbetskraft i slavliknande
förhållanden. Avfallet fr fabriker o giftiga
ämnen i produktionen överläts till långt
bort från köparna!

Man pratar om transporternas farlighet för
klimatet, sluta använda plastkassar, fult
att köra bil...alltmedan man kör varor från
väst till öst för ompackning. Allt i våra
affärer är ju inplastat!

Det som sker är en stor systemkollaps !
Vi äter och förlustar oss i västvärlden
medan vi manipulerats att tro att vi är
utan skuld. Utarmningen, förgiftningen
är både fysisk, mental och känslomässig!

De man gjort mot andra kommer som
en bumerang tillbaka till källan!
Det som tycktes som ett billigt sätt
för landet som trodde att man skulle spara
och höja levnadsstandarden har istället
utarmat de egna landets försörjningsmöjligheter.

Cirkeln är sluten . Man har lagt problemen och
exploaterat och varit slavhandlare i fattiga länder
för att tjäna pengar alltmedan det egna landet har
försummats...

Drönarna ( beslutsfattarna) har befruktat det som
som blivit deras fall.
De pratar inte längre om en
plan till att hitta en lösning på de problem man orsakat.
Nu ger man sig på sina egna för att slippa stå för
utförsäljningen av vårt land, vår natur, våra levnadsvillkor!

Politiker vår tids drönare där deras uppgift syns vara att se till att befrukta
det som anses ge mest röster i valurnorna.

















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-31 11:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
2021-03-31

  Kungskobran VIP
Oj det var mycket, domedagen närmar sig.
2021-03-31
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP