Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnsagor

Stjärnhimlen ligger naken
över våra huvuden
och sjuder
av hemlighetsfull morse.

Jag vill svara
i klartext eller krypto
att vi vrider våra ansikten i förundran
väver sagor
om systrar
hjältar
skorpioner och lejon.

Sagorna bor i oss
men det är på den klara natthimlen
vi ser dem framträda
som mareld i det oändligt mörka.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-03-31 19:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilket härligt kosmiskt flöde där dina ord lyser av ljus genom natthimlen mörker. Visst kan man känna förundran över den värlsäd som öppnar sig när man tittar upp mot stjärnorna. Väl fångat här.
2021-04-02

  Kungskobran VIP
Rymdens radiobrus
och stjärnors ljus
sänder oss signaler
om vakaler
om människans ensamhet
i rymdens oändlighet

2021-04-01

  Ola Rydberg
Väldigt välskriven
gillar tex

/ av hemlighetsfull morse/

och
/ om systrar hjältar skorpioner och lejon/

men även bra som helhet
2021-04-01

    ej medlem längre
Vilken tur att universum expanderar, annars skulle natthimlen vara ljus som dagen (eller mer), och var skulle vi då projicerat våra sagor och myter?
2021-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP