Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar på TrollTörnTrappans Påskbrev till Haran Krishna från Fårever Bäver: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2349090


Harans svar till Fårever Bäver

 

 

Nya Skogen

Dymmelonsdag 31/3

 

 

Hejsan hejsan Fårever Bäver!

 

Fantastiskt att du kan skriva brev trots att du bara är fyra år gammal! Fröken Älgskog måtte vara en duktig lärarinna. Själv börjar jag redan närma mig elva vårar, och har fostrat nära på en hel skolklass av rarpaltar här hemma i hålan. 

Mina öron är långa, och de hör rader på långt håll, särskilt om raderna kommer från min älskade Radha, förstås. Mot Gamla Skogen riktar jag dem också ganska ofta, eftersom jag har flera kära vänner där.

När det kommer till religion, min bäste unge Bäver, Fårever Young som man skulle säga på ängelska (vet inte om ni studerat det språket i skolan ännu?) så tror jag egentligen mest på de ljud jag hör i mina magiska öron, och de syner som emellanåt flimrar förbi mina gamla trötta harögon. Men hinduismen har jag faktiskt hört talas om. Ugglon, den vise gammeluven i Gamla Skogen som du måhända har stött på under någon av hans flygturer, berättade för mig om denna tro en gång. Det fanns visst ett par gudar med samma namn som mig och min älskade, Krishna och Radha. Måhända är vi nutida inkarnationer av dem? Hur som helst så behärskar jag det där med exkarnationer, jag kan föda fram både ungar och guld ur min egen kropp. Ugglon lärde mig det sistnämnda. Hur Radha och jag utforskade det förstnämnda tänker jag inte gå in på här, för en sån ung Bäver som dig ; )

Radha och jag är numera för gamla för semester, vi dröjer helst hemma i hålan. Jag önskar dig all lycka i orienteringsspåren, och ingen ånger i Ångermanland!

 

Kram och Glad Påsk!

Hara Kristina (Krishna)

 

 

 

 

 




Prosa av Nanna X
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-31 19:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Hur underhållande somhelst med dessa utbyten världarna emellan!! Synd bara att våra fabler är tusenfalt mindre kända än någon sönderbläddrad eller superstreamad serie out there..

Hargumman är riktigt snabb på att svara, fastän hon och rävgubben uppenbarligen nått ålderdomen. Om harar må gå i pension vid typ tio-årsåldern(?) så motsvarar bäverns fyra redan tonåring(?) Eller så var Bäver fyra redan som bäbis, forever kvar i sin siffra.... Nå, lär som antytt vara individuellt för varje fabelart?!
2021-03-31

  lodjuret/seglare VIP
'Får ever ljung, får ever jung' är en låt som sätter sig som 'Berg', om en så vill ta sig en 'kopp svart'... texten måste ju bara bokmärkas!
2021-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X