Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Dialogerna" omslagslayout © Sten Wiking


VIRUSET SOM ERÖVRADE VÄRLDEN

Kinaviruset kommer knäcka
mänskligheten.

-Mänskligheten har överlevt
värre pandemier där pesten,
och digerdöden tagit flest liv.

Jag menar ekonomiskt,
företag dör som fluger
på ett fönsterbräde,
de går i konkurs,
de kommer inga kunder,
ingen publik,
festen är över,
och nu återstår endast
att städa upp efter oss.

-Det är kinesernas ansvar,
som ställt till det så ingen
våga andas utan skyddsutrustning.

Tanken på ett kinesiskt angrepp
på världen med ett virus som vapen,
är inte långt borta.

-Ja, vinner gulingarna herraväldet
i världen,
då först blir vi alla lika i värde
under kommunismens diktatoriska
enmaktsstat.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 119 gånger
Publicerad 2021-04-01 02:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP