Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apati

Först grät jag
för jag kände mig ledsen
önskade tröstens
och den goda mjölkens sötma

Sedan vrålade jag
av ilska för alla jävlar
som inte fanns där
och inte gjorde det de borde

Sedan lyssnade jag till ljudet
från tingen som slogs mot varandra
Dropparna från regnet
Vinden i huset
Åskan och blixten

Sedan lyssnade jag
till tystnaden
försökte förena mig
och bli dess vän

Slutligen förvandlades jag
till en av alla dessa ting
som stelnat frysts
eller bränts till aska




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-01 03:19



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Berörande historia om apati

När jag läst fjärde strofen om att bli vän med tystnaden trodde jag att den attityden skulle leda till en öppning med ökad medvetenhet, men nej, diktjaget är blivet ett ting! Nu undrar jag hur får diktjaget liv igen, hur tar tar han sig härifrån ?
-
2021-04-01

    Lena Staaf VIP
Berörande skrivet om sorg och förlust, ett förlopp.
2021-04-01

  Kungskobran VIP
Ashes to ashes dust to dust
Snart bärs man bort
i en enkel transport
Gropen är sval
den är mitt sista val
2021-04-01

  poeten
Snyggt. Jag ser en story. Substans!
2021-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP