Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Dialogerna"


DET BONDEN SÅR SKÖRDAR STATEN

Jean Valjean ! i har härmed blivit
påkommen som tjuv, och sådant
tolereras icke, så ni betraktas som
kriminell och skadedjur på sam-
hällskroppen och lagen döma
eder härför till galärerna som
androm och varnagel.

J. V : Men min familj... mina barn
svälter...

Det skulle ni tänkt på innan ni
blev tjuv.

J. V : Det var just vad jag gjorde.

Ni har rätt att tiga och allt ni säger
kan komma användas emot eder.

J. V : Allt staten äger är ihopstulet
ifrån folket som svälter, så det är
ni som borde dömas till galärerna.

VAKT ! För bort brottslingen.

~
Fotnot : Jean Valjean är en karaktär
lånad ur Victor Hugos "Samhällets
olycksbarn" vilken alltnog äga sin
oföränderliga legitimitet under 2000-
talet likaväl som under 1800-talet.

*






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2021-04-01 04:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP