Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lakritsnosen


Min lilla skatt, mitt hjärtegull!

med päls av moln-mjuk fluffig ull.

Hoppa upp, fall omkull,

Du är så fin och kärleksfull!


Jämt ivägen, alltid där!

Väldigt söt och populär,

aldrig nånsin till besvär,

vill vara med där matte är.


Alltid redo, full fart fram!

Knasig och så oaktsam!

Som ett skojigt litet lamm,

alltid glad och omtänksam.


Är jag ledsen ger du tröst,

lindrar sorgen i mitt bröst.

Kommer någon hörs din röst,

i alla väder, vår som höst.


Svarta ögat fullt av glans,

viftar på din lilla svans,

nosar alltid någonstans,

den bästa vän som nånsin fanns!




Bunden vers (Rim) av Vindelälva
Läst 128 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-04-01 08:17



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Som katt älskare är jag ändå
tvungen att "Vika ner mig"
För denna din känslo
-fyllda och berikande
Skrivelse!!
;)
2021-07-25

    ej medlem längre
En riktig kärleksförklaring till det bästa som finns - hunden!
2021-04-17

  stormengudrun VIP
Vilken underbar dikt om din lilla pälskling:-)
2021-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Vindelälva
Vindelälva