Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögn


Det personliga
är en personlig missuppfattning

Ut från oss själva,
genom familj,
vänskaper
och bekantskaper,
avtar det personliga
med avståndet
och övergår,
först nästan omärkligt,
sedan i ett världsomspännande huj
i den korrekta uppfattningen
av opersonligt kött,
materia i mänskohamn,
i folksamlingarnas
flöden av kött
genom storstädernas gatukretsar,
i den förhatligt dumögda förmätenheten
i morgon-tv-soffor,
i vidrig skrikradio,
i runkande underhållningsslapstick;
köttkonstruktioner med stirrande
ögonglober
och illaluktande kaviteter,
stinkande in- och utgångshål
i kostymer och dresser

Organiskt liv
är ett kokande bubbelhav
av avancerad materia,
i olika grad vilseförd
av existensens fula biverkan
sjävmedvetande
och personlighetsillusion,
och ett trosvisst litande
på den allmänna föreställningen
om tid och rum
som spelar som mareld
i materiens hölje,
men är en spännande saga
vid allas sängkant

Jag tycker jag rör mig i tiden,
tycker jag förflyttar mig i rummet,
men är stillastående versioner
av mig själv
på rad
i omätligt små avstånd
från varandra,
i en universell datortomografi

Flertalet frågor är fel ställda
OCH KÖTTET FAR MED LÖGN

Klockorna håller tiden fången
OCH KÖTTET FAR MED LÖGN

Rörelse är stillaståenden på rad
OCH KÖTTET FAR MED LÖGN




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2021-04-01 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP