Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Munskydd

Det slumpar sig nog ibland
när någon hejar på mej
att jag tvekar lite grand
innan jag svarar med ”hej”.

Vad som gör mej lite brydd
i sådan situation
är att ett covid-munskydd
maskerar bekant person.

Avsikten med dessa skydd
har vi lärt oss att förstå.
Med munnen sålunda prydd
vill vi smittrisken undgå.

Tråkigt är det dock tyvärr
att man blir så anonym.
Skyddet blir en dubbel spärr,
med en sådan pseudonym.

Vad gör man då åt detta
för att hållas välbekant?
Det ville jag berätta,
men är uselt observant.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 103 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-01 09:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att bära munskydd.
2021-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström