Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smäktande


Vinden sveper över fälten
när som vinterns fäste flytt
fälten packas utav välten
nu när allting föds på nytt.

Färden har så mycken fägring
är som skiftande behag
år från år får jorden näring
från en gjuten grundvals lag.

Jorden har så många länder
var och en sin egen dag
sorg och glädje den utsänder
är som vinden okänd lag.

Smäktande när afton skymmer
skogens dräkt vaggas till ro
morgondagens hjärta rymmer
både hopp och framtidstro.




Bunden vers av Roland Holm VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-01 14:32



Bookmark and Share


  amygdala VIP
Så vackert, psalm-liknande!
2021-04-24

  Öknens Ros VIP
Naturen är alltid lika fascinerande att beskåda.
2021-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm VIP