Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För oss.

Jag skalar av mig mina lager
Kliver ut i solen
Låter strålarna värma min hud.

I skogen strax bortom mig ropar fåglarna
Efter de som inte hunnit hem än.

Nere på gården hör man barnens vårskrik
Precis bland vitsippor och små stenar.

Igår smattrade regnet mot mitt paraply
Men idag skiner solen.

Idag skiner solen och jag låter strålarna värma mig
Tina mitt hjärta och få mig att le.

Ett leende som legat i ide sen i november
Den här är till dig och till er som inte längre är bland oss.

Till er som ligger under jord
Till er som inte ens äger ett bord.

Till er som sitter ensamma
Till er som saknar er mamma.

Till dig i den gröna jackan i min förort
Eller kvinnan i pälskappan bara 10 minuter bort.

Den här är för oss.




Fri vers av Konstnärssjäl
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-01 18:32



Bookmark and Share


  Rafael X
Modig poesi. Kamratlig poesi. Gränslös poesi!
2021-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Konstnärssjäl
Konstnärssjäl