Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är gott

Det är gott
Solen skiner
En kan fika på solig altan
Ta av koftan
Känna solen värma huden en smula

Det är gott
Solen skiner
Hudens nu mjölkvita nyans bländar
Kanske rodnar en smula av ljusets avslöjande närgångenhet

Det är gott
Solen skiner
Bländar
Avslöjar
Får landskapet att se yrvaket naket ut
Så beige, så kalt, så tilltufsat nyvaket

Det är stilla
Det är blått
Det är spirande i det helt lilla
Vårens första...
Vi räknar in dem
Förundras, välkomnar, jämför

Det är gott
Solen skiner
Det knoppas och hoppas
Förundras, planeras
Livet känns med ens en aning lättare
Melankolin lurar helt stilla i vassen




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-02 00:00



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Här är gudagott att vara: o, vad livet dock är skönt. Hör, var fröjd från fåglars skara: se vad gräset lyser grönt. Humlan surrar, fjäriln prålar,: lärkan slår i skyn sin drill,: och ur nektarfyllda skålar: dricka oss små blommor till.
2021-04-02
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB