Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pusselbitar

Vad är det som jag missar,
vad är det som är fel?
Går ju bara runt och gissar
på hur jag kan bli hel.

Kanske nuet, eller drömmar,
eller nån slags terapi?
Flyter med i starka strömmar,
orden forsar fort förbi.

Kanske är det romantiken? 
Eller kanske karriär,
inom konsten och lyriken?
Vill bara veta vem jag är.

Kanske ska jag hjälpa andra,
bli nån slags aktivist...
Borde kanske ut och vandra,
och resa runt mer som turist.

Kanske ska jag först studera,
till ett jobb med säker lön
För att sen min tid donera,
till att kämpa för miljön.

Kanske ska jag bli prästinna
för en egen religion,
där vi tillber den gudinna
som kan återge oss tron.

Kanske alla svar är fel,
och ingen fråga rätt,
i varje sanning finns en del
av nått man förbisett.

Kanske ska jag bara vara,
och försöka sakta ner.
Låta lugnet få besvara,
hur jag ska orka göra mer.




Bunden vers (Rim) av Vindelälva
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-02 10:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Eftertänksamt och snillrikt. Men under allt detta en ambition som inspirerar!
2021-04-17

  Gunnar Hilén VIP
Ja en fin komposition om det svåra i att vara identisk med sig själv.

Att skriva kan vara både lugnande och spännande. Att hitta sin skriv-stil en skön utmaning när frågorna samlas.
2021-04-03

  Vipe
Välformulerade funderingar med stark igenkänning. Mycket bra flyt i vers och rim!
2021-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Vindelälva
Vindelälva