Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Framför den gula gatan

han står med ryggen mot oss
det är kullersten
och tomma fönster runtom

bär en böhmisk hatt
och promenadkäpp
smal som en penna

ensam är han inte
snart ska han möta K

han liknar en bläckplump
denna lysande kväll

som om han växt ur mörkret

och himlen brinner av hans böcker




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-03 10:55



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Finstämt bygger texten upp stämningen. Som en illustration av en scen i en film, i gul-svart.
2021-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm