Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Påskmystik

 

Så här i vår påsktid väcks mystiken

när nu alla kärringars kvastar syns i skyn

och vi alla förundras av legenden

som under åren har spridits genom byn

 

Jag som nu vandrar där i dimman

och jag drömmer mig långt bort

bort bland skogsrån, troll och älvor

och där några små vättar nyss har gått

 

ja jag nu drömmer och förnimmer

en märklig doft från sagans värld

där som naturens egen gröna scen

nu i kväll visar upp sin trolska flärd

 

så runt alla barkbeklädda stammar

syns en ståtlig skogsdrottning nu skrida

hon följs av nattens bleka skira väsen

de som alla vill skogens budskap sprida

 

som i ett rus av trans jag följer stigen

den går mot en mystikens andevärld

men jag blir helt förtrollad av dess skönhet

och av stundens stora allvar blir jag tärd

 

där ser jag den vackra huldran i sin dans

hur hon oss berusar med sin fägring

och där nere vid bäcken spelar näcken

ja allt blir i stunden till en hägring

 

sen när då natten faller över mig

och jag känner själslig lugn och ro

då jag kryper ner och somnar tungt

där invid mina egna drömmars bro

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-03 16:29



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så vackert, tack för allt fint du skriver.
2021-04-07

  bibbi ahrnstedt
Förtrollande och vackert
2021-04-04

  ULJO
Som en saga denna fina dikt.
2021-04-04

  Kungskobran VIP
Älvor vätter andar näcken huldror skogsrån påskkärringar och troll dansar
förbi i denna trollska dikt
2021-04-03
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP