Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erfarenhet

Jag målades vid födseln med ljusa färger och min själ fylldes med glädje. Glädje och ljusa färger i min klangbotten tog jag för självklart, det var mig vid födseln givet. Tacksamheten är stor inför den gåvan.

Livet ger sedan dovare färger, ljuset kantas av mörker och glädjen i själen får sällskap av andra känslor. Sorgen, vreden, ångesten, övergivenheten…

Hur tog de sig in, släppte jag in dem?
Varför?
Livets vassa kanter skapar hål i själen.

Tränger undan, sväller ut och tar plats. Elaka ord, ett höjt ögonbryn, ofrivilligt utanförskap, en bortvänd blick, en örfil, förlust av en älskad.
Livet skapar hål!

Glädje och sorg, mörker och ljus blandas i vårt inre och bildar en salig blandning som vi kallar erfarenhet.




Övriga genrer av CicciWJ
Läst 163 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-04-04 13:26



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Gillar: mest; ”Livet skapar hål”
2021-10-26

    ej medlem längre
Erfarenhet kan tydligen vara farlig också.
2021-06-20

  Kajan VIP
Upplever så fint att man stiger upp till det här livet ren och oskyldig, när jag läser texten; sedan kommer erfarenheter som vi behöver hantera. En konst att leva och hålla sig levande tänker jag vid läsning.
2021-04-05
  > Nästa text
< Föregående

CicciWJ
CicciWJ