Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu vaknar allt upp

Förundrad tittar naturen upp

Nyvaken efter sin vinterslummer 

Guldgula ulliga tussilago pryder vägkanten

Myrorna syns hasta ut och in ur sina stackar

Medan fåglarna börjar bygga sina bon

Snön smälter ner till smutsiga drivor 

Och multnande löv syns på gräsytorna

Grusiga gator längtar efter att bli sopade 

Människor syns lapa sol så snart den visar sig

Tydliga tecken på att våren är på väg tillbaka 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-06 07:01



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Mycket fin vårdikt. Tycker om tydligheten i dina dikter och din känsla för ordens valörer. monica
2021-04-08

  Susen VIP
Fint skrivet. Människor syns lapa sol, du förmedlar så många känslor i din dikt
2021-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om våren, en underbar årstid!
2021-04-06

  ULJO
Bara så efterlängtat. Våren.
2021-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP