Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höjden av egoism




Det mulnar i horisonten

människa efter människa blir schizofren

I USA sparkar en svart man ner en Filippinsk tant

i tron att hon är Corona-virusets bundsförvant

 



På ett annat ställe i USA dyker det upp en polistyrann

i tron att en svart kan andas i en fylld vattenspann

I Sverige börjar vi hata muslimer och flyktingar

ser alla som avgaser och beskyller dem för vår misär

 



I Sverige blir empatin bortsorterat som skräpmat

nu syns empatin lika ofta som flygande tefat

I stället laddas pistoler med “fake news”

så att fattigmans-hjälps-maskineriet ska gå än mer i grus

 



De goda som delar ut plåster

blir beskjutna av de som bär revolvern i hölster

Få ser likheter

med uppkomsten till andra världskrigets grymheter

 



Hitler byggde upp en idiotisk hat-retorik

som vi idag ser i modern svensk politik-teknik

De vill dölja att utförsäkringar betalas med jobbskatteavdrag

sen lovar de befolkningen lägre bensinpriser som ett smart schackdrag

 



Många svenskar hatar idag utländsk inblandning

men kommer det till sex ändras många svenskars inställning

Mer föder mer

för nästan alla vill äga rätten att kunna ta alltmer

 



En vit i allmänhet ser en muslim som ärlig, fanatisk och våldsam

en muslim i allmänhet ser den vite som girig, självisk och våldsam

Ser du likheten som Ghandi sa: Våld föder våld

kanske älskar de starkaste och elakaste politikerna underhållningsvåld

 



För i hat-retorik

och bortförklarande-retorik

Syns en enda retorik

viljan i att egoistiskt bli mer rik






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-05 01:33



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
USA är en avskrädeshög.

Men Jesus är god. Han bryr Sig. Han förvandlar. Om vi vill.
2021-04-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP