Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mordet på George Floyd

 *

George Floyd, en svart man
var hemmahörande i USA
blev för cirka ett år sedan
mördad av en polis

Allt finns upptaget på band
Där Floyd ropar på hjälp, och hur
polisen inte bryr sig om det

Polisen tryckte in sitt knä
i nacken på George och höll kvar
det där länge länge - trots att

George Floyd ropade på hjälp
ropade att han inte kunde andas
han ropade flera gånger

Det pågick i nästan tio minuter
Precis innan George Floyd dog
ropade han ordet: 'MAMMA'

Precis som Jesus gjorde
om ni kommer ihåg det...


Om polismannen som dödade
George Floyd blir fälld
döms han till dråp eller mord
och får sitta i fängelse i fyrtio år

Det är vad som sagts  och
man får hoppas på det. För något
annat finns inte att hoppas på.

Det skulle vara att det aldrig
någonsin får hända igen.







Fri vers av Annie b'larsson VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-05 15:59



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Derek Chauvin, numera f d polis, har en diger lista av övergrepp.
Här är några:
*Mördade Georg Floyd 25 maj 2020
*Fasthållningstekniken som användes vid mordet ingår inte i polisutbildningen
*Tom Kelly, Chauvins advokat, fick polisen Jeronimo Yanez frikänd trots mord på Philando Castile
*Derek Chauvin entledigades 2011 efter olämplig beskjutning av Leroy Martinez, tillhörande urbefolkningen i Alaska
*2008 sköt Chauvin en obeväpnad svart man, Ira Latrell Toles
*Chauvin var en av poliserna som mördade latinamerikanen Wayne Reyes med 16 kulor, totalt avlossades 42 skott
*Communities United Against Police Brutality rapporterade 2005 att Chauvin var en av två poliser som deltog i en biljakt som orsakade tre dödsfall
*Minneapolis Office of Police Conduct har 12 anmälningar om Chauvins polisbrutalitet. De listas som Avslutade, Hemliga och Utan åtgärd


2021-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP