Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flingel Bunt


Dennas dag en spjälkad kropp
i minut för minuts febriga föreställningar,
timme för timmes tomma tunnor,
förmiddagens rise, eftermiddagens fall
of Flingel Bunt

Ja, denna dag en uppsättning hinkar
med dussinet dragna plåster,
sju gånger sjuttio tumlande tankar,
ett fångstnät av kattkurr spunnet
tätt över ögonen;
på fötterna kattklor istället för stegjärn
över känslornas sprickiga glaciärer
i de bortre årstiderna;
i de främre hasande oro
i myrlejongroparnas branta trattar

ljusets vita lakan på tork i det yttersta;
gula strimmor av kåda i multnande motljus,
tiden i spinn ur himlarnas halsstarr,
medan släpljusets sommarnattsormar bettskenar
mellan människobenen,
och de lama dalar i Dharmsala,
där översättarnas översitteri sätter i




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2021-04-05 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP