Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En överlevnads-dag. ..



Slakthusen är fyllda
Med likdelar att bli
till God korv för folket
att stoppa i sig. ..

Till helg lite lyxigare
Förpackad än till var
-dags.

Riksdagen är fylld
Med självbelåtna
Politiker som låter

lufta sina kloka åsikter
Allt för fotfolkets bästa

Vid valår då lite eldigare
Tal i bättre förpackningar

Den gamle Skogsbonden
är tom på livslust

En medkännande hand
i en plasthandske stryker
hans sträva kind

Han har ingen annan
Längtan än att få somna in
och aldrig mer vakna upp

Men det gäller att hålla skenet
uppe bland syrgasmasker mun
-skydd slangar och maskiner

Det susar en granskog inuti en
Skrynklig människa vars sam-
hälliga framtida betydelse består

i att få ett gratulationskort på sin
100-rade födelsedag från självaste
Majestätet om han så överlever

Då alla andra anhöriga vänner
Och barn är borta med vinden

Och några avlägsna släktingar
Knappt vet om att han finns till

Själv,själv ligger han bland
Blåbärsriset som ung pojk och
kikar några meter fram på Järp
-familjen som ivrigt pickar i sig
späda Björkknoppar

Medans syrgas pumpas in
i hans slitna lungor

Och Jordklotet drar runt i sin
bana kring Solen.









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-04-05 14:19



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
"Det susar en granskog inuti en skrynklig människa", det GÖR ju det... så vi överlever, vi och våra likdelar (de vi består av och de vi betalar för, på olika vis). Håller med, fint fångat!
2021-04-07

  Kungskobran VIP
Livet pumpar vidare fast det inte är något vidare.
Fint fångat av dig.
2021-04-06

  bumerang

När allt är som det är, förmår poesin så räddande smeka tillvaron med sin skönhet.
Blåbärsris, järpfamilj, sammanhang, mening.
Du har skapat ett fantastiskt panorama över liv och hur det till syvene och sist ändå landar hos oss själva att vara i.
2021-04-06

    Lena Staaf VIP
En sorgesam betraktelse över livet som blev alltför långt men där det finns glädje att få genom barndomens minnen.
2021-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP