Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Om den i skapelsen nedlagda processen som tar itu med atypier.


Teleologisk galenskap


Galenskapens anatomi är en psykedelisk och epistemologisk virvel som inte är olik den som sjunger barnrim eller fylleramsor medan den svingar antingen från en gunghäst eller en lyktstolpe.

Efter att ha avslöjat kärnan i vilseledd stigmatisering, min tvivelaktiga och rättvist väderbitna vän, utmanar jag nu begreppet sofistikation och de felaktiga, absurda meningsparametrarna.

Det är svårt att tro, eller hur? Jag har vittnat om ekorrens visdom som lagrar maten under jorden i väntan på vintern; och jag kan ärligt talat känna de kosmiska impulserna när de kryssar genom den komplexa och biopsykosociala dammen i astral och ontologisk hierarki.

Därför vädjar jag nu till din resande anda: Avfärda inte isbitarna där gotiska stenar ligger utspridda utanför ensamhetens grotta! Själarnas brunn har bestämt att vi ansluter till tidvattenvibrationer i vårt globala sanatorium.

Det är vår bit.
Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-05 14:58Bookmark and Share


  WyS VIP
Väl inlindat till betraktaren.
Lyckohjulet snurrar men att återställa
det som fått slagsida kräver avgiftning och healing! Vad är viktigt och vad är illusion, det måste klargöras!

2021-04-05

  Ulf Carlsson VIP
Här är det svårt att veta vem och vad som åsyftas, men textens komposition och mystifikation av filosofiska termer och begrepp gör den ändå underligt attraktiv som läsestycke. Gott så!
Min personliga förhoppning är att texten handlar om en strategi mot klimatförändringarna, eller att den är en spark i röven på den postmodernistiska poesin.
Men det är väl att hoppas för mycket?
2021-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen VIP