Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Dialogerna"


DEN VETGIRIGE

Så du är en sån där som vill
veta allt du ?

-Ja !

Ja men va är det ni vill veta då.?

-Allt !

Är det allt ni vill veta?

- Ja, för när jag vet att jag vet allt
då är jag nöjd, inte förr.

Tror ni att ni nånsin kommer få
veta allt då.?

-Jag tror inte utan vet att jag kommer
få veta allt.

Och när ni vet allt vad tänker ni
göra då.?

-Det vet jag inte.

Ja men då är det ju i varje fall
en sak ni inte vet så då vet ni
ändå inte allt.

-Jag vet att jag kommer få veta
det också tills jag vet allt.

Tror du det är möjligt veta allt.?

-Tills det inte finns nåt mer att veta
och tron tar vid för jag är inte den
som går omkring och tror och det
vet jag att du vet, så om det var allt
ni ville veta kanske jag om ni ursäk-
tar kan få fortsätta med det jag höll
på med för nu har jag ju sagt allt jag
vet.

~




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 199 gånger
Publicerad 2021-04-05 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP