Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hemlöshetens sår

Det ligger pölar av en smutsig man som va…
Han ligger ensam fast han människa som jag…
Han ligger ensam, men med människor som går,
han ligger ensam…
det är hemlöshetens sår.

Det var en man som gav en annan sina bröd,
Samma man och samma pöl, en man i nöd…

Jag sitter uppemot en låtsasvärld som slav!
När andra drunknar,
och ni studerar dessa hav?

Jag ser ju skräp,
Och sedan människor bredvid.
Jag ser en hycklare, som säljer livet, för all sin tid.
Och bland en tom flaska och fimpar finns det änglarna som går,
de sover kalla,
det är hemlöshetens sår!




Fri vers av max andreewitch
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-05 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

max andreewitch
max andreewitch