Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väsensskilt

Jag är en skugga
och har därför inget namn
Jag föds i tystnaden
formas i sanningen
men lever i natten
och flyger lågt som sjöfågeln över vågen
som bildas
i kanalens polerade vatten
Den öppnar för gryningen
Medan jag haltar hem
som en blöt hund under gryningsstrålarna
sedan bristningarna i himlens väv
ger mig lager på lager av förbrukade verkligheter
att bygga nya livgivande
scener för mig att vistas i

Det är vid en sådan tid
då sjömäns andar
går rakt ut i ytvattnet
med konten fyllda med själar till gudarna
Då tömmer vi vårt ansikte på verklighet
för att få ordning på sinnesförnimmelserna
medan vardagen tar på sig söndagsminen
och talar högstämt om verklighet och dikt
så att verkligheten inte ruttnar i dess mun




Fri vers av L B Andersson VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2021-04-06 07:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L B Andersson VIP