Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Generationerna

Generationerna

Generationer kommer och går
En ny vart tjugofemte år
Med sina förutsättningar
Och sina ställda förväntningar
Med nya tekniska storheter
Och ständigt nya möjligheter
Med samhällsengagemang
Som ger släkten avancemang
Vår släkt kan härledas till
Karl ”Hammaren” Martell
Som kunde förhindra och slopa
Att muslimerna tog Europa
Vi är fast förvissade i den tron
Att det blir bättre för var generation
Förhoppningsvis är det även så
Med våra nedärvda gener blå
Hedras skall de som redan gått före
Och i mycket varit vårt rättesnöre
Så småningom samlas vi alla en gång
När de sörjande sjungit sin sorgesång
Vi samlas då i vår egen vrå av himlen




Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 102 gånger
Publicerad 2021-04-06 13:42



Bookmark and Share


  Monica Lindgren


Fin dikt, klar i sin tanke och rimmen naturliga, verkar inte alls sökta!

monica
2021-04-07

  Monica Lindgren


Fin dikt, klar i sin tanke och rimmen naturliga, verkar inte alls sökta!

monica
2021-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar