Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge och få

 

 

säg, varför ville du bli min vän?

jag har inte fattat det än

så glad för förfrågan

flämtande lyser lågan

 

det handlar om att ge och få

var det inte så ändå?

att bara ge och aldrig få

var väl inte meningen ändå?

 

när tiden går och inget händer

på tålamodets gräns bänder

kanske jag för mycket kräver

kanske för djupt jag gräver

 

dig jag spridit glada ord

men det var nog inte ditt bord

kanhända det jag präntat

var inte det du förväntat

 

jag behåller dig som vän ändå

vill bara du ska förstå

att inte bara ta och ta igen

så gör ingen sann vän

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-04-06 14:48



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Tänkvärda ord.
Bra rim och rytm.
2021-04-12

  Bodingen VIP
En vän är en som kommer in när resten av världen går ut. Jajjemen.
2021-04-08

  ULJO
Tvåvägskommunikation viktigt i en relation.
2021-04-07

    Lena Staaf VIP
Ömsesidighet är grunden i varje bärande relation.
2021-04-06

  Sparvögat VIP
I vänskap ska givande och tagande vara en självklarhet...
2021-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om vänskap som inte är som den borde vara!
2021-04-06

  Koloristen
Den som inget ger utan bara tar är inget att ha kvar.
2021-04-06

  Feliaxel VIP
För att få måste man även kunna att ge
2021-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP