Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Text repris från 2010


Förankrad

förankrad

för        ankrad

ankrad         för

hon smakar ordens
likhet och olikhet
smakar ordens värde

         *

bryggan förankrad
vid stranden mittemot
saknar spegelbild

men molnen simmar
tillsammans med björken

som står på huvudet i vattnet
när isen sakta
drar sig tillbaka

        *

den gamle mannen
vandra sakta på vägen
med käppen som stöd

ser ut över vattnet
anar ännu en vår
går sakta tillbaka

väntar i bilen
på de tre som vandrar ner över fältet

 till huset vid vattnet
där vintern ännu håller sitt grepp

där bäcken kastar sig fram
mitt i snömassorna
och räcket rasat på framsidans altan

de vandrar sakta tillbaka
till den gamle mannen
som väntar

         *

i köket visar hon honom
huset vid vattnet från alla håll

 på digitalkamerans LCD skärm
tittar han noga
vandrar runt med henne

ser eken med ofällda löv
och snödjupet
bäckens forsande fart
gräs-ön mitt i snön
och bad-stegens handtag
som vinkar från isen

han nickar förnöjt

hon tänker
på huset vid vattnet

huset som genom åren

för  ankrat   dem

ankrat    dem   för

men att de nu
är förankrade
i frihet

 © Eva Langrath 2010

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-04-06 19:19



Bookmark and Share


  Susen VIP
Vackra ord som väl förankras, bilden förstärker känslan
2021-04-07

  ULJO
Så fin text. Så fin bild.
2021-04-07

  Marita Ohlquist VIP
Fin och tankeväckande bild av livet, väl värd en gyllene ram!
2021-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP