Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågelek om kärlek - 2

Behöver Yin sin Yang?
Behöver kvinna man?

Behöver hane sin hona?
Eller är det enbart vad myten vill framtona?

Behöver Romeo sin Julia?
Eller gav kärleken henne en oförtjänt gloria?

Behövde Delilah sin Samson?
Varifrån kom styrkan att riva en kolonn?

Är kärlek en illusion?
Baserat på förgänglig passion?

Eller finns något varaktigt där?
Som förklarar varför man blir kär?











Bunden vers (Rim) av Väsensskild
Läst 84 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-07 11:33



Bookmark and Share


  Horace
Myter lär oss att tänka efter och ställa
vettiga frågor...

Visst finns det något varaktigt där, som
förklarar varför man blir kär, men inte
just när och här, kan ske även där, när
kärleken själv oss bär och av den består
vi och är, hur kan du någonsin låta bli att vara kär, som jag och du, vi levande är...
2021-04-07

  Larz Gustafsson VIP
Delila behövde Simson, men han behövde inte henne. Hon blev bokstavligen hans död.

Yin & Yang är en myt.
2021-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild