Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny version med tilläggsstrofer


DYGN

Nu släcker Gud sin sol igen
och nattens mörker stundar
och månen blir min bästa vän,
när jag i natten blundar.
Ett dygn är både natt och dag
och likadan är Gud - och jag,
när jag det djupt begrundar.

För allting har sin fasta gång
och går sin givna runda,
fast Auroras fågelsång
gör Luna annorlunda.
Vår Gud som över alltet rår
bestämmer vad som försiggår
på himmelens rotunda.

På samma sätt är jag bestämd,
det vill mig Gud förmana.
Av dag belyst, av natt beklämd
skall jag mitt öde ana.
Dock är jag såsom fågeln fri
att stanna i Guds hägn och bli
en del av dygnets bana.









Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-07 15:35



Bookmark and Share


  Monica Lindgren


Lämplig som psalm. Var får du din visshet från. Har du haft en stark, personlig gudsupplevelse? (Kanske en alltför personlig fråga. Du behöver inte svara.)
2021-04-16

  Monica Lindgren


Lämplig som psalm. Var får du din visshet från. Har du haft en stark, personlig gudsupplevelse? (Kanske en alltför personlig fråga. Du behöver inte svara.)
2021-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP