Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gult

gult
lyser liljor i Påsken
rakt upp ur gräsets grönskimrighet

sjunger
gör trastar gransångare bofink

humlor
ger surr

ljudlöst
fladdrar fjäril
ögonfängnad

i sena kvällen
knispknorpar det
från
morkullesiluetten




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-07 15:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
sköna bilder, det blir vår
2021-04-08

  Gunwale VIP
Omgiven av färger, ljud och rörelse - den runda goda humlan! Som ett surrande snurrande nav i denna vårdikt!

(Morkullan har jag nog aldrig hört, men häromdagen var gransångaren igång här med sin ”granhuggning”!)
2021-04-07

  intesammaperson
Knispknorp. Vilket härligt ljud att läsa högt. :)
Hör våren när jag läser din dikt.
2021-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP