Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ekande tids nog


Dagen baseras
på en ordlös förhoppning,
djupt i blodflöden,
metabolismer
och hjärtkamrars flimrande
fluktuationer

Natten slår slint
under gnistregnen
ur novembers Leonider

Kroppen ligger bi
i sitt yttre,
i tid och rum,
i tjärnar och kärr,
i mossarnas mumietorv

Det är framkört vid godsen
i 1700-talsromanernas perukburenhet,

lyhört i svartkonstens hyreslängor
i Engels engelska proletärstudier,

avtänt
i städernas offentliga toaletter

och rumligt i ett ekande tids nog
genom politikens vanheder




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2021-04-08 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP