Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen - ett svin ?




Tror kvinnor att mannen
"lagt sig till med" ett svinaktigt beteende ?

Eller är han "född till det" ?

Hon var feminist
ut i fingerspetsarna
och beklagade sig inför väninnan
hur hon avskydde
att bli objekt för mannens sexuella fantasier.

När han kom på besök
ville hon bli kallad subba och sugga,
bli tagen i alla hål
och impregnerad med hans grädde.

Efteråt diskuterade hon
om hur man bäst reder av en grönsakssoppa.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-08 10:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja det är bra om man kan förstå varför
Om om beteendet fortsätter är det inte så bra att vara kvar i den situationen
Tyvärr
Det är många gånger mammor och pappor
Och lite annat strössel
2021-04-08

  Gunnar Hilén VIP
Huvudgrejen i mina rader är den seriösa frågan varför mannen kan bete sig som ett svin. Är det arv eller miljö ?

För att förvirra lite grann så tog jag in feminist-temat och där har Lena naturligtvis rätt. MEN det svarar ändå inte på min fråga.

Har mammans sätt mot den lille pojken nåt med saken att göra ? Har hon haft svårt att övertyga honom om sin kärlek ? Sin villkorslösa kärlek ? Har hennes kärlek varit förbunden med "min lille duktige pojke"-attityden ?

Har pappan lämnat över en stafettpinne till pojken som inte bearbetats ?

Jag tycker synd om männen som bara beskylls för att vara svin utan att man undrar HUR de blivit det.
2021-04-08

  Den filosofiske poeten VIP
Dramakpmedi

Efteråt diskuterade hon
om hur man marinerar (hans) fläskfilé. :-)
2021-04-08

  Staffan Nilsson

Man är inte bara ett kön utan är också en roll.
Rollen har bara mening i ett spel.
Spelet definieras av tradition, eller mer specifikt i en relation.
Könet är inte svin, rollen kan vara det.
Om det är tradition som definierar rollen så är problemet stort. I relationen är det åtminstone hanterbart. Om partnern vill.
Som du beskriver det så är inte hon "objekt för mannens sexuella fantasier" utan han är objekt för hennes sexuella fantasier.

Som jag läser Mannen - ett svin? är raderna
"Mannen - ett svin?
Tror kvinnor att mannen
"lagt sig till med" ett svinaktigt beteende?
Eller är han "född till det"?"
helt skilda från resten.
Hur har du tänkt?

2021-04-08

    ej medlem längre
subba och sugga
grönsakssoppa
grädde
det var en livlig dikt-kvinna
jag har inte sett män som en grupp så ofta
fast jag har stött på en drös svin
dom blir lärdomar och man hoppas man lärt sig
vi hade ett riktigt svin som VD nyligen, hon var kvinna-en satkärring
2021-04-08

    Lena Staaf VIP
Feminismen handlar väl om att kvinnor inte vill bli utnyttjade utan vem hpn själv väljer att vara tillsammans med och hur.
2021-04-08

    Sefarge VIP
Även poeter o poetissor
Kan bete' sig som
stackars "svin"
Det mesta är
Ju "mänskligt"?

2021-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP