Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag kommer från hösten från där det är höst minst 10 månader om året


jag kommer från hösten

jag kommer från hösten
från där det är höst minst 10 månader om året
där vinden blåser stark
där regnet faller i sidled
där det är lika bra att lämna paraplyet hemma
för i bästa fall kommer det ändå bara
hålla dig torr om huvudet halsen OCH axlarna

i min fantasi brukade jag tappa
balansen och falla
baklänges i en stor hög med snö

men kommer man från hösten
går det inte
för då slår man sig på asfalten
och får hjärnskakning

min gamla värld var ingen vinteridyll
hösten sträckte sig från sommarens slut till
sommarens början
ibland året runt

jag trivs bättre med årstiderna
med förändringen
jag kommer från hösten
men jag trivs bättre med den
när den inte pågår året runt




Fri vers (Fri form) av erica engdahl
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-08 15:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle trivas bäst med sommar året runt.
2021-04-08
  > Nästa text
< Föregående

erica engdahl
erica engdahl