Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad menas egentligen? Ibland vet man inte. (Lyssnade på Språket i p1 härom veckan.)


Kontronymer

Jag råkade springa på bastuföreningens ordförande, så jag passade på att framföra några åsikter.
- Jo, och så det här med män och kvinnor ... jag hade ju faktiskt förväntat mig att bastun skulle vara delad, så jag bestrider betalningen för medlemskap, sa jag.
- Tja, vi jobbar ju mot grannsämja, sa ordföranden kort.
Hans ord fick mig nästan att grina.




Prosa av Gunwale VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-08 17:18



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
När jag gogglar på ordet 'kontronymer', står bland raderna 'medans'. Det vet ju alla att det heter medan och ingenting annat. Så varför använda ord som kontronymer när man samtidigt skriver fel och printar dit medans. Som alltså är helt fel.
2021-04-12

  Annie b'larsson VIP
Grannar med både män och kvinnor, delar inte bastu. Fullständigt oförskämt.
2021-04-12

  TrollTörnTrappan VIP
Minst fyra kontronymer har du lyckats kila in här :
delad, bestrider, (jobbar) mot, grina.

Kanske ett eller annat "och" också kan falla under samma paraply...?

Uppdelning eller delaktighet, fördelar eller bakdelar - vilket som synes bäst beror givetvis av vad man förväntar sig..!
2021-04-09

  lodjuret/seglare VIP
Är det bra att vara för eller mot, för are eller leda mot...
2021-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP