Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte ett dikt

Det här är inte en dikt
Det här är inte en vers
Det här är inte en tome
där jag varken välsignar eller förbannar

En gång gick jag med en sjuksköterska
Sex var ganska bra
Det värsta var
Jag kände inte att jag verkligen kände henne
Det var så mycket under ytan
Och jag tog mig inte tid att upptäcka
vem hon verkligen var
Jag blev bara rädd

Hon pratade om äktenskap efter
ungefär sex veckor
Hon gillade Salsa-dans
Men det kändes som något
Jag hade gjort tidigare och gjorde inte det
vill åka dit igen
åtminstone inte först

Hon gillade att tvätta
och fäll det på kreativa sätt
hon gjorde ett mode
att sätta ihop ett par strumpor

Ja, det var ganska coolt
Och hon var het
rykande het
Hon hade en loftbädd
och det var som att sova på en ö
upp i luften - i molnen
med riktigt högt i tak så att du
stöta inte på huvudet

Hon gillade att laga mat och dricka vin
och bada i levande ljus
När hon somnade hos mig
Hon hade alltid med sig en silverstake

Mystisk

Hon hade en katt som
hade antagligen använt ungefär sex av
hennes nio liv tror jag

Jag gick med henne för att besöka hennes familj
i Finland
Hon hade en loftbädd där också
Intressant ... ett mönster utvecklades

Hennes favoritfilm var Jungle Book
Hon älskade tigern, jag kan förstå varför
Hon hade också vilda ögon
som kunde se i mörkret

Hennes far var på dodens dorr
och jag satt i hallen
gick inte in i hans sjukhusrum
under tiden fanns det middagar
hos sin mamma med hela familjen där
och de fick mig att känna mig som hemma
jag gillade dem

Vi gick till hennes vänner och tog en bastu
det var riktigt bra - det är det du
göra i Finland på en fredag ??kväll
Det var faktiskt när jag kände mig närmast henne

Hon var verkligen tvåspråkig på svenska och finska
och det var fantastiskt som hon kunde
växla utan ansträngning mellan de två språken
Med sin mamma talade hon ett språk
och med sin far den andra
Jag kan bara inte komma ihåg vilken som var

Hon tillbringade mycket tid på
telefon med sina vänner
som var trevliga men inte riktigt
gör ett bestående intryck på mig

Kanske var det brist på
skratt, kanske det var det som saknades,
inte tillräckligt med glädje
för vad det är värt

Men som jag sa tidigare:

Det här är inte en dikt
Det här är inte en vers
Det här är inte en tome
där jag varken välsignar eller förbannar





Fri vers av the apache kid VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-08 17:23



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Intressant och spännande text


2021-04-15
  > Nästa text
< Föregående

the apache kid
the apache kid VIP