Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordens Makt

Sanning med modifikation
är den allmängiltiga tron,
att handling väger mer än ord.
Men tävlingen blir oavgjord.

För ord förtäljer saker som
tankarna som finns inom,
den som någonting har sagt.
Därför har orden stor makt.

Så underskatta ej dess kraft,
i syftet talaren har haft.
Ord är mäktigare än vi tror
med en verkan som är stor.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-08 17:46



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Utmärkt! Men månntro även ord, diskussion och talande är handlingar... hm?
2021-04-14

  Ulf Carlsson VIP
"Ni har makten. Jag har ordet.
Jag har ordet i min makt!"
(August Strindberg)
2021-04-09

  Den filosofiske poeten VIP
men kulor punkterar de laddade orden
2021-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP