Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Elisabeth Nilsson "Stilla stängdes livets dörr!


minnesbild

medan fåglar kvittrade
från ett rum intill bårhus
tog jag farväl
av dig
Hjärta Blå Fågel
du min älskade man
och äldsta dotters far

du låg vitklädd
med en ros i knäppta händer
och svarta stygn
löpte runt ditt huvud
som en krona av törne

och dina ansiktsdrag
Hjärta Blå Fågel
var så fridfulla
att jag tyckte mig se
ett litet leende







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-04-08 18:54



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Stillsamt och stämningsfullt. Undrar varför det ofta ser ut som att döda ler? Kanske är det så skönt att lämna kroppen att man ler av välbehag? Det är faktiskt möjligt.
2021-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Tack, min vän! Jag känner mig hedrad som inspirerade dig till dikten, som rörde mitt hjärta.
2021-04-12

  AiA Maria den fria


<3<3<3

Tack!
2021-04-09

  lila fjäderblomman VIP
Berörande vackert! <3
2021-04-09

    Lena Staaf VIP
Så vackert skrivet om en sorg och ett avsked. Döden berör. Önskar att alla kunde få dö så fridfullt.
2021-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Blir berörd av din fina text, läser och blir lite blank i ögonen!
2021-04-09

  Kungskobran VIP
Så fint beskrivet
2021-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP