Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaggvisor och Alibis

Vaggvisor och
Alibis
blanda metaforer
lifta
på Pacific Coast Highway
strax norr om
Santa Monica bluffar
kristall-
diamantlock
havsvågor
glitter när jag stammar
på min vänstra sida
nerför klipporna
på sommaren
mina ögon bakom
mörk
solglasögon
börja dansa
fick en liten ryggsäck
fylld med spetsiga grejer
och en mynta färsk kopia
av The Dharma Bums
av Jack Kerouac
med en amerikansk fotboll
i min handflata
reglering college
standardmätare
ser hur bilarna susar förbi
försöker hantera en
le och en tumme ut
på en åktur
Väntar på att någon ska
säg "Okej, kom igen"
snart rider jag på hagelgevär
i en krämig Volkswagen-bugg
på väg till San Francisco
tittar på hökarna
patrullera mitt på dagen
de glider på luftvågorna
och jag är typ av fascinerad
den vänliga föraren i solbränna
och sandig
cowboyhatt ger en doobie
och plötsligt på eftermiddagen
känns ganska groovy




Fri vers av the apache kid VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-09 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the apache kid
the apache kid VIP