Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågeldjuren

Du vaknar omringad av en kvicksilvermjuk dimma
ett multet dis strax över marken, en lukt av skog
och drömmen rinner undan som skrämda ödlor
samlas i en grop utom räckhåll

har alla någon gång smakat sitt eget blod
har alla redan varsitt namn
ett utgångsdatum; slutförvaring, blottläggelse
blicken speglas i ett kråksvart öga

och fåglarna har ingenting att svara dig
bara knäppandet av näbbar i den vita natten
bara vingar slutna om fågeldjupet,
om ett outsägligt innanför




Fri vers av Grävling
Läst 147 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-04-09 13:42



Bookmark and Share


  Martin Möldener VIP
Bra bild om ödlorna och drömmen!
2021-05-07

  Rafmagn VIP
Helt fantastisk dikt! Med sälta och beska!
2021-04-10

  Ulf Carlsson VIP
Kråkan, den svenska poesins mest användbara fågel! (Maria Küchen). Man förstår varför. Kråkans svarta, outgrundliga blick speglar alla människans existentiella frågor och poesins sökande efter de bästa svaren.
2021-04-09

  Nanna X
Intressant hur "negationer" som rinner undan, utom räckhåll, utgångsdatum, ingenting, outsägligt skapar än större närvaro i dikten!
2021-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling