Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Vår vårvärld

 

Jag ser hur vattnet ligger som en spegel

där över den lilla sjön i månens bleka sken

och hur en koltrast hörs vackert drillande

där invid skogsbrynet på sin gren

 

Se där i morgondimman ute på vår äng

där dansar älvor i klänning dunkelt blå

när som de yrvakna små björnarna

nu snart alla skogens bär vill prova på

 

Det är vår vårvärld som nu väcks till liv

där kring både skog och vattendrag

ja min blick den vänder sig mot himlen

där en vårvind blåser ljum och svag

 

Vi ser nu också konvaljer som vill trängas

där ute i skogsbackens så svarta jord

alla de små knoppar som nu brister

och sprider sig som ömma kärleksord

 

Djupt där inne från fågelboets gömma

hörs nu nyfödda ungars svaga kvitter

och där nu en fågelmamma ses slita

med all den stora flit hon själv besitter

 

Ja så nu vet vi alla ganska säkert

att det är den sköna våren som har vunnit

så nu rustar vi människor för kärlek

för all vår tungsinthet den har försvunnit

 

 Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-09 14:43



Bookmark and Share


  Feliaxel VIP
Fantastisk vårdikt
2021-04-09

  Sparvögat VIP
Du sprider en längtan efter världens vår med strofer fyllda av djurens och naturens symfoni...
2021-04-09
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP