Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den sanna kärleken, har det sagts, har ingen annan avsikt än att älska.


Sann kärlek

Denna källa som drömmen om ömsesidighet hämtar sin näring, drömmen om ett möte där min egen vilja förenas med den andres: Något i honom svarar mot något i mig, något mellan oss gör distinktionen oviktig. Men kanske är en förutsättning för varje enskilt möte - erotiskt eller annat - en bredvillighet att släppa taget om allt man tror sig ha. Det finns ett vi, som inte bara är resultatet av förhandlingar mellan två hungriga jag.




Skapa | Skriva av Eihpos
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-09 20:04



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Fin och filosofisk text! Slutet är så mitt i prick - det vi tror oss ha är ett jag, samtidigt är det vi som finns mer än summan av sina delar, något nytt uppstår i mötet. Här öppnas dörren in till mysticismen, vad är ett möte, vad är sammansmältning? I kemi talas om jonbindning, nya ämnen uppstår. I musik utgör två toner ett intervall, eller en harmoni eller disharmoni. Jag håller helt med dig om att detsamma gäller det mänskliga mötet!
2021-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Den är vi människor i avsaknad av på grund av synden, som gör oss till egoister.
2021-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Eihpos
Eihpos

Senast publicerade
Sann kärlek
* Se alla