Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då ,när alla kunde sjunga


Många var vi
och mäktig vår kör

En lycklig sådan
kallad "Happy voices"

Inte som den
" digitala avarten"
som sedemera blev

I brist på andra
alternativ

Varje vecka sågs vi
i "real life"
Minns du?

År in och år ut

Kom tidigare för att hinna
"snacka lite" och äta/fika innan

Många konserter blev det

Och alla var välkomna
utan inträdesprov

Ändå lät det faktiskt proffsigt
När vi andades in och sjöng ut
som om vi aldrig gjort annat

Flerstämmigt och samstämmigt

Unga och gamla röster

När det hände som inte fick hända
Blev glappet stort och tandlöst
Och tillvaron fattigare med ens

Det sägs att körsång kan bota
det mesta
Och att tiden läker alla sår

Så kanske om vi har tur
ska den ändå bestå

Vår lyckliga kör




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-10 09:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Musik är aldrig neutral.
Genom att spela på sitt instrument fick David den onde anden att vika från kung Saul.
Sedan finns det även musik som har en motsatt effekt...
2021-04-10

    Lena Staaf VIP
Att sjunga, särskilt i kör, ger befrielse och lycka. Men just körsångare drabbades ju extra mycket av Covid. Viruset spreds extra långt av den kraftiga utandningsluften.
2021-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP