Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:Eget


Tankar en morgon

Tidsskillnaden placerar oss
på olika dygn

Ett frö gror till en blomma
till vad gror en tanke

Autokorrekt förvandlade
gro till tro
mitt finger korrigerade

Om en timme befinner
vi oss på samma dygn
på olika tid

Vissa frön gror aldrig
ligger overksamma
kvar i jorden

Overksamheten befruktar
fragmenteringen utvecklas
sönderhackar helheten
i isolering

Vinden drar ett varv
stillnar, tar sats
vänder varv
runt huset

Luften vi andas
har färdats runt jorden
ett virus har färdats runt jorden
muterat och färdats igen

Vaccin färdas runt jorden
vi hoppas på ett slut
idag väntar möten på Zoom
ett frö kanske sås
ett frö som vill gro

© Eva Hedlund fd. Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-10 17:45



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för tänkvärd text med mystiska inslag, som väcker min själ. Fastnar för orden:

"Vinden drar ett varv
stillnar, tar sats
vänder varv
runt huset"
2021-04-26

  stormengudrun VIP
Finurlig, tidsenlig text :-)
2021-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP